pátek 31. července 2009

Montservice vyhrál

Když jsem před 10ti týdny začal nové číslování podle plánovaného přírůstku do rodiny, tak jsem to viděl tak, že nejdřív budeme rodit a pak se budeme stěhovat.

Hmm - a spletl jsem se. Poslední týdny byly opravdu hektické nejen pro nás, ale především pro chlapy z Montservisu. Aby se všechno stihlo, nejednou na baráku přímo spali (naposledy ze včerejška na dnešek).

Občas jsme se posunuli z racionální do emotivní roviny, ale vždy jsme se dokázali vrátit zpět a pokračovat dál. Za co patří chlapům z Montservisu velká pochvala je, že vždycky se postavili k řešení čelem, takže když třeba montéři schodiště od Jelínka promáčkli sádroše pod horním kotvením schodiště, tak prostě nastoupil "Myšák" (jeho občanské jméno bohužel neznám) z Montservisu a přetmelil to, že se to nedá poznat.

Konec jakéhokoliv projektu je vždycky napjatý a je jedno, jestli se jedná o výrobu software nebo domu. Je málo času, najednou klienti už mají něco, čemu rozumí (sanita, podlahy, dveře), kazy a drobné vady už nepřekryje další vrstva a komunikují s dodavatelskou firmou daleko intenzivněji. Dochází k informačním šumům a oboustranně nenaplněným očekáváním (dodavatel, že bude mít rychle zakceptováno a klient, že dostane přesně to co chtěl:).

Co je na Montservisu super, že z malých problémů se nestávají obrovské neřešitelné, ale jedeme jeden po druhém a kde to jde si vyjdeme vstříc. To byl i důvod, proč jsem se rozhodl pro spolupráci s menší stavební firmou, protože velcí hráči řeší všechno standardem a jakékoliv customizace jsou po čertech drahé, aby to klienti po nich nechtěli. Jsem zcela jistě přesvědčen, že Roman Chýška se občas musí děsit, když mu voláme, co se zase bude dít, jako se děsíme my, co má zase pro nás za zprávu:)

Ještě bude na domě práce, aby byl look&feel uživatelského rozhraní ten pravý (pamatuji si, jak hrozně mě štvali uživatelé, kteří chtěli mít tohle tlačítko v aplikaci tady a támhleto tam), ale zítra se už stěhujeme a to díky chlapům z Montservisu.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

dobrý den,sleduju váš blog dlouho a sledovala jsem ho ráda :-)
moc vám přeju jeho zdárné dokončení a konečně i stěhování.vaší paní,ať vše dobře dopadne s mimi.
ať se vám dobře bydlí a někdy napište vaše dojmy a pocity z dřevostavby.
čtenářka kamila

hroch řekl(a)...

spíš bych řekl, že máme za sebou další část projektu. V IT hantýrce by to asi odpovídalo nasazení do produkce. Teď mě ještě čekají uživatelské akceptační testy, akceptace, fakturace a pilotní běh:) takže počítám s tím, že tady budou příspěvky volnějším tempem přibývat stále. Děkuji za přání a přízeň:)

hroch řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Jitka řekl(a)...

Gratuluji ke zdárnému dokončení, přeji spokojené bydlení a v novém domečku hlavně pohodu, ať se i nějaké ty drobné vady třebas projeví. A díky za výdrž při psaní blogu, je to velmi užitečná inspirace pro ty znás, co stojíme teprve na začátku stavby.

Anonymní řekl(a)...

"Virtuous what I was seeking and quite thoroughgoing as floor. Many thanks for placard this, I saw a yoke diverse related posts but yours was the optimum up to now. I outlook it stays updated, love fear."

--------------------------------------------
湾区移民
Also welcome you!