úterý 28. července 2009

0.týden schodiště

Mám jasnou představu o tom, jak má vypadat naše schodiště, které je sestaveno systémem bolzen. Byli dva možní dodavatelé se kterými jsme jednali, SWN Moravia
a Jelínek interiér ze Žižkova. Rozhodli jsme se pro firmu Jelínek, protože jsem dostal informaci, že s tím mají zkušenosti, obchodní zástupce firmy mi říkal, že už to dělali asi 5x. Když jsem si tu informaci pak ověřoval u výrobců/montérů, tak to dělali poprvé.


Při výběru barvy nášlapů mi vyšli vstříc a udělali jsme si schůzku v sobotu a pan Jelínek mladší byl vstřícný i když nenašel vzorník pro bukové schodiště, tak jsme to trochu střelili od boku, ale barevně to dopadlo dobře. Co už dopadlo hůř bylo to, že když minulý týden přivezli schodiště na stavbu, tak zjistili, že bylo špatně zaměřeno, výška stropu nebyla 295cm, ale 305cm. Musela se vyrobit nová bočnice a v pondělí se začalo montovat.

Toto bude muset asi Montservice na náklady Jelínka opravit, protože to tak opravdu zůstat nemůže.



Když tam chlapi dávali bočnici, tak poškodili ještě sádrokartony nahoře v patře, které se budou muset taky opravit. Nejvíc mi ale vadí, že zábradlí není z jednoho kusu dřeva, myslím, že by se to dalo ohnout, ale budiž. Díky jeho rozdělení došlo ale k tomu, že dolní část nemá dostatečnou tuhost, takže se neplní svou funkci. Video je otočené, což se stalo při konverzi na blog, ale snad to bude mít nějakou vypovídací hodnotu:)



Nahoře schody nesedí zcela přesně na dlažbu, s čímž se počítalo a očekával bych, že se tady bude dávat přechodovou lištu. Dostali jsme tedy informaci, že si ji tam máme dát. Když to celé shrnu, tak při koupi trabanta očekávám, že bude mít určité vlastnosti, když si ale kupuji schodiště alá mercedes za cenu výrazně přesahující 100 tisíc, tak chci odpovídající vlastnosti, preciznost a 100% pokrytí požadavků. To jsem zatím nedostal, ale doufám, že se to podaří v rámci reklamace opravit.

Posted by Picasa

1 komentář:

Petr řekl(a)...

Dobry den, vase schodiste vypada opravdu dobre, Pokud jde o tuhost zabradli u nastupu, tak spojeni madla do jednoho kusu by jiste pomohlo, ale jenom castecne, protoze madlo v miste spoje by bylo pri pouzivani extremen namahane vibracemi a urcite by to casem povolilo.Tuhosti cele konstrukce by maximalne pomohlo propojeni take vyplnovych nerez tyci do jednoho zahleho kusu, ktery by plynule prechazel od nastupu az nahoru, popr. pevne spojeni tech dvou sousedicich nerez sloupku pomoci propojovaciho kovani.