sobota 11. července 2009

3. týden uklízí se

Z obývacího pokoje je odevezen přebytečný materiál na jinou stavbu a poprvé je setřena podlaha.

Prostor má zatím nepříjemnou ozvěnu, takže zde skoro není možné telefonovat, ale po zavezení nábytkem se to změní. Zde chybí jenom kamna a svítidla. Budeme skoro všude montovat zářivky kryté opálovým sklem. Výborná svítidla tohoto typu dělá HALLA, moc se mi líbí, protože není možné rozpoznat zářivky za opálovým sklem, ale jsou taky po čertech drazí, to si budu moct dovolit snad až na důchod:) Proto si zatím vystačíme se světly z Trevosu.
Dlažba
A zase dlažba, tady ale chybí sokl. Jo, jestli jsem to pochopil správně, tak Montservice bude chtít dát přilepení soklu k dlažbě jako vícepráce. Wow. Jestli někdo víte o tom, že by se pokládala dlažba bez soklu, dejte mi vědět.
Posted by Picasa

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,jenom jsem chtěl podotknout,že ve smlouvě není cena na bm soklu je tam cena za metr čtvereční položení dlažby.Sokl je také práce za kterou musí obkladač dostat odměnu,stejně jako programátor počítačů který je placen v hodinové sazbě.

hroch řekl(a)...

Sice nevím, s kým dialog vedu, ale rád budu reagovat.
Ne, opravdu ve smlouvě nemám uvedeno, že pokládka podlahy obsahuje i pokládku soklů.

Píše se tam ale, že krytiny v přízemí i v patře jsou včetně pokládky. Krytinou se zde myslí jak dlažba, tak plovoucí podlaha, tak obklady, tak sokly.

To ale chci primárně probírat s Montservisem a zatím, což musím zaklepat, jsme společnou řeč vždy našli, a proto s touto společností spolupracuji a dokončíme dům tak, aby byl nejlepší vizitkou Monstervisu.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
pokládka je ve standardu opravdu bez soklů, ví se to ale od začátku, takže ne mrzí takovýto zbytečný šum :-( ...
Je to proto, že musíme mít standardy nastaveny pro klienty, kteří nechtějí luxus a opravdu je spousta klientů, kteří sokly nemají (ani my nemáme) stěny si dodatečně třeba obkládají palubkami, jako my v chodbách, takže tam b sokl překážel, nebo si dávají pouze lišty apod. Zkrátka - ve standardu skutečně v pokládce sokly nejsou.
Díky.
Karolina - Montservice