neděle 7. června 2009

8. týden

Minule jsem slíbil, že se podívám do vodovodní přípojky, tak toto je pohled po odklopení víka. Pokud jsem to pochopil správně, tak tuto vodovodní šachtu dodává VaK.

Následující pohled pro pravidelné čtenářen není zcela nový, ale proti předchozím snímkům se změnil detail střechy, na které sedí konstrukce a jeden solární panel. Druhý je na cestě a očekáváme jeho připojení v následujících 14ti dnech. Solární panely jsou naležato, aby příliš nevyčnívaly nad střechu. Jsou umístěné na háky (tj. nejsou položeny na střechu nebo do střechy), aby měly maximální účinnost na jaře a na podzim, kdy je slunce níže nad horizontem.

A dostáváme se na severní stranu domu, která je taky celá obložena hofatexem a kolem oken už je natažena fasáda. Příští týden se začnou zaklápět podhledy.

A dostáváme se do interiérů, kde je navezeno lepidlo na dlaždice a rako spirit brown (DAK44186). Tato dlažba bude v obou halách, obývacím pokoji, kuchyni a koupelně dolní (i když tím si nejsem jist:))

Koukal jsem se na spárování desek a je to uděláno dobře, používají pásky aby nepraskala malba ve spojích, ale zatím nevím, jak se budou dělat rohy.

Protože se příští týden budou dělat podhledy, byl jsem si nafotit i půdu, abych mohl srovnat stav "before" a "after" :)

Tento týden dorazili na stavbu chlapi od Skácel-Solar a tahali trubky skrze parozábranu. Jsem zvědavý, jestli se bude ve finále páskovat nebo jinak řešit, aby tím místem případně netekla voda na izolaci.

A další pohled na půdu, tentokrát tuším severovýchod.

Střihem se dostáváme zase ven na detail fasády.

Ty parapety jsou tmavohnědé značky Gutmann, četl jsem na ně velmi dobré reference a mělo by se jednat o poplastovaný plech, takže by měly dlouho vydržet. Zároveň je zde vidět zatím východní stěna, která má fasádu.

Když to rekapituluji, jsme připojeni na inženýrské sítě, chybí pouze telefon, což budu řešit příští týden (ale máme natažen husí krk). V interiéru se dělají přípravy dveří, které se lištují a chystá se to na pokládku dlažby příští týden.
Paralelně se pracuje na kuchyni a vestavěných skříních, tento týden budeme muset objednat sedačku a postel, abychom mohli v novém domě aspoň vařit a spát:)

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Zdar Petře, vy tedy jedete.
David +co.