sobota 20. června 2009

6. týden

Pracovních výstupů je v druhé polovině týdne výrazně méně než v první, což je dáno menším počtem řemeslníků. Hlavní změny jsou vidět v dolní koupelně a začíná se pracovat na horní.
Původně jsme chtěli mít spodní koupelnu vyspádovanou směrem k odtoku sprchového kouta, ale pak nás pan Chlupáč z Craftu přesvědčil, že bychom měli objednat aspoň plytkou vaničku. No a teď ji máme i s podezdívkou.
Barevně to vypadá dobře, akorát jsem zvědav, jestli na té podlaze nebudou příliš vidět Barykova srst (kříženec pantera a veverky). Je hotový i vnitřní parapet, takže zde chybí už jenom záchod, sprchový kout a žebřík.
Práce se tak pomalu přesouvá do horní koupelny, kde je vyzděna příčka mezi umyvadlem vlevo a skříňkou na ručníky atd. vpravo. Pod umyvadlem bude umělý kámen, který se bude zaměřovat jako poslední.
Když jsme dávali bidet a záchod, museli jsme posunout odpady, čímž se rozšířil sokl na dvojnásobek, takže si nejsem jistý, jestli nám vystačí dlaždice.
A dostáváme se ke slibované půdě. Půdní schůdky jsou značky Fakro, mají pružinu, takže se vám to nadělení nevysype na hlavu a jsou z borovicového dřeva. Aktuálně stále ještě zabalené stupně v igelitu.

Na půdě jsem hlavně kontroloval, jestli jsou přelepeny prostupy parozábranou, ať nezatéká do izolace a to, jak je vlastní izolace položena.
Tak prostupy fólií zatím přelepeny nejsou. Dá se to udělat třeba oboustraně lepící páskou, ale udělat se to musí.
Toto je prostup digestoře, který zatím ještě není vyveden na střechu. Teda, byl jsem tam 15 minut a slunko mě tam skoro upeklo, takže si dokážu představit, jaká to musela být pakárna - pokládat a rovnat tam izolaci.
Na dalším snímku je pak výstup trubek solárního systému.
Chtěl jsem vyfotit, jak dům vypadá zvenku, ale je zavřen most, odkud jsou nejlepší fotky.

Žádné komentáře: