neděle 28. června 2009

5. týden

Zkouším nový způsob, jak psát blog, protože mě hrozně rozčiluje imbecilní způsob uploadu obrázků, kdy je třeba jeden po druhém vybrat a následně exportovat na web, čekat a pak uploadovat dalších 5 obrázků, protože víc se jich najednou uploadovat nedá.

Takže jsem si stáhl Picasa 3, což je tlustý klient od Googlu, že by to s tím mohlo jít lépe. Nejdříve jsem byl u vytržení, když mi aplikace nabídla výběr fotografií a následně tlačítko "blog this". Znělo to skvěle, že prostě vyberu obrázky, dopíšu k nim text a pak to pohodlně celé odešlu na blog. Jenže nejsem naivní, že by vše fungovalo jak má:)

Potíž se ukázala v okamžiku, kdy Picasa na první pokud špatně vložila link na první obrázek, takže se nekorektně zobrazil thumbnail, po refreši to bylo v pořádku, ale upload proběhl pouze pro první 4 fotky. Pokud byste tedy někdo používal a znal způsob, jak tam narvat více fotek pro tlačítko "blog this", budu neskonale šťasten. Takhle zkusím nahrát obrázky na web a následně je prolinkovat s blogem, ale nevypadá to nic moc:(

Kdybyste někdo měl jednoduchý a rychlý způsob publikace příspěvků na blog, budu všem neskonale vděčen:)

Zdroj Dřevostavba ve svahu

Dům v jeho defaultní podobě, ale má už z oken strženy ochranné pásky a okna jsou umyta. Na to, jak byla zaprasena je to dobrý výsledek mytí pro ženy a výtečný pro muže:)

Dolní koupelna je hotova až na ty zařizovací předměty a elektriku. Na stropě by mělo být přisazené zářivkové těleso PSP - Torino, které bude montováno i po celém domě, tedy do kuchyně, horní i dolní haly a horní koupelny.


Všude je vymalováno a jsou hotovy spáry mezi sádrokartony. BTW: v sobotu v noci proběhla na stavbě první krádež, kdy o půl čtvrté bdělý soused vyplašil zloděje, kteří kradli sd profily uskladněné před vstupem do domu. Snad to bude i poslední, ale byl bych daleko klidnější, když tam budeme mí hotovy vstupní dveře, protože ty stávající jsou více než provizorní z dřevotřísky.

Jak to vypadá, místo pro kuchyň je připraveno a budeme se moci do toho pustit. Tuším že 6. července už budeme přivážet i novou sedačku (ale takovou, která vydrží 2 malé děti, psa a kočku - to ta stávající neunesla), takže izolace bude muset pryč, bude třeba umýt dlažbu tak, abychom tam mohli už nastěhovat sedačku.


A dostáváme se do horní koupelny, kam příští týden, tedy pro spoustu čtenářů tento týden:) budou navážet zařizovací předměty a práce snad naberou zase tempo, protože tento týden tam byl pouze jeden řemeslník.



Věnoval se primárně bílení a spárování rohů sádrokartonových desek. V průběhu týdne nám taky dorazil 300 litrový zásobník TUV, který bude napojen na solární panely. Po dlouhém vybírání jsem zvolil akumulační nádobu z Dražic, protože co je koupila Nibe, šli kvalitou IMHO nahoru. Jeho hlavní kvalitou je, že má v průměru 60 cm, protože ho musím schovat do skříně:)

Zdroj Dřevostavba ve svahu

Geoing shodil jenom zpět hlínu, která byla vyházena kvůli vodovodní přípojce. Tuhle část budu potřebovat srovnat víceméně do roviny, protože zde bude v budoucnosti parkovací stání pro dvě auta a až na ta budou finance, tak i plot:)

Zdroj Dřevostavba ve svahu

Kdyby tohle viděli lidi z Greenpeace, tak se asi řetězy připoutají k vodovodní jímce a budou pořvávat na řemeslníky tak dlouho než by to uklidili, což se ale bude muset udělat předtím, než mi začne GeoIng rovnat horní část pozemku, aby tam mohl udělat betonové schodiště, rampu atd. - protože sem se bude přesouvat přebytečná zemina.

Zdroj Dřevostavba ve svahu
A na dolním obrázku je ta zemina, která se bude přesouvat. Moje představa je taková, že pozemek bude klesat pod sklonem cca 30 stupňů než se dostaneme do roviny se spodní stavbou a všechna přebytečná zemina se naveze na budoucí parkovací stání. Druhá varianta pak je, že se zeminy seřízne co nejméně a budeme tam dávat betonové palisády.

Zdroj Dřevostavba ve svahu



Už jsem říkal, že máme na pozemku spoustu ostružiní, které mi obrostlo hromady jabloňových a ořechových větví ze skácených stromů. Bojuji s nimi křovinořezem, ale nyní jsem na chvíli vyhlásil příměří. Plody mají chutné a velké:)

Zdroj Dřevostavba ve svahu


Ale zpět do práce. Tady bude jednou schodiště typu bolzen, které vyrábí jelínek v Praze. Mělo by to být jednou z hlavních dominant interiéru. Bude lomené v první čtvrtině vlevo a pak už bude podél stěny stoupat vzhůru.

Zdroj Dřevostavba ve svahu

Detail horní chodby se vstupy do Lukášova, Tadeášova a mého pokoje, resp. pracovny. Nahoře jsou pak schody na půdu.

Zdroj Dřevostavba ve svahu





Posted by Picasa

Žádné komentáře: