úterý 16. června 2009

6 a kousek

A věci nabírají stále větší tempo. Na stavbě se do dneska makalo paralelně venku i uvnitř. Podle odhadu tam bylo cca 8 řemeslníků. Největší změnou je samozřejmě sejmuté lešení, kdy se houba zcela odhalila.

Zajímavé je, že dostáváme zpětnou vazbu od mnoha lidí jak velký máme dům, ale když ho pak vidí uvnitř, přijde jim tak akorát. Montservice omítnul i komín, což jsem si nebyl jist, jestli je součástí projektu. Bylo tam mizerné protisvětlo, proto ta chromatická aberace:(

Co monťáci zvládli na jedničku bylo "zamaskování" háků na lešení. Zkoumal jsem to na fotkách a nebyl jsem s to je objevit. Za to bych jim chtěl vyseknout hlubokou poklonu.

Dneska večer jsme ještě seděli s panem Reisnerem z Montservice a řešili jsme zateplení střechy, kde se spotřebovalo více materiálu, protože bylo třeba natáhnout izolaci až na palubky. Navíc jsou namontovány už i střešní schody, ale nebyl čas je zkoušet a fotit, takže příště.

Tohle se jim fakt povedlo na výbornou! Navíc jsme se dohodli, že na tuto jižní stranu domu nebudeme dávat marmolit, ne proto abychom ušetřili, ale protože nejdřív bude třeba dodělat terasu. Dáme tam místo toho dvojitou penetraci, aby to bylo chráněno a pak se to dodělá až bude terasa a venkovní schodiště.
A snip snap, dostáváme se do spodní koupelny, kde se začaly dělat obklady. S těma dlaždicema je to stejně zapeklité. Když jsme pokládali dlažbu, tak nám 7m2 dlažby chybělo a teď jsme koukali, že jsou tam ještě 3 krabice těch šedivých dlaždic (na obrázku vlevo), které se IMHO už nikam dávat nebudou.
Druhá strana spodní koupelny s toaletou a ten bílý flek vlevo je světlo z okna, fotil jsem to bez blesku a takhle to dopadlo.

V patře se začalo bílit, toto je pohled z ložnice na nabílený komín. Té štíhlé a subtilní siluety fotografa jsem si všiml až teď:)

A dovezli vanu. Andrea měla poněkud obavy z její velikosti (jako že je malá), ale jsem přesvědčen, že to bude v pohodě. Detailní záběr na přepad vany.

Slezeme po žebříku zase dolů. Schodiště se totiž vyrábí u jelínka a bude zhruba za cca 4 týdny. V obývacím pokoji už nejsou naskládány palubky, ale pro změnu balíky s izolací, jejichž žlutý obal probarvuje celou místnost. Důležitý je ale komín, který je zadělán sádrokartonem.

Samozřejmě se toho děje spousta dalšího, co se řeší při stavbě, ale dneska je to vše, jdu uspávat syna.

Žádné komentáře: