neděle 14. prosince 2008

Odpoledne jsme se byli podívat na stavbu, jak se projevila nezakrytá konstrukce dřevostavby v tomto počasí a výsledek překonal v pozitivním slova smyslu naše očekávání.

Díky zaříkávání byly dneska teploty kolem 6 stupňů a foukal vítr, který vysušil většinu konstrukce. Je sice pravda, že v přízemí jsou na izolaci kaluže vody a trámky jsou navlhlé, ale rozhodně to byl lepší výsledek než jsem čekal. Hřebíky sice narezly, ale to nevadí - takže to vypadá, že pan Chýška měl pravdu, že té konstrukci by to vadit nemělo:)

Poté, co minulý týden dorazily finance na účet společnosti MONTSERVICE, takže v této chvíli mají zálohu v rozsahu 1/4 ceny domu se budu chtít s nimi domluvit na tom, že se dokončí střecha domu a ideální by bylo, jak avizoval pan Chýška koncem listopadu, uzavřít hrubou stavbu (bez oken, tam jsme se ještě nedohodli na dodavateli). Zároveň makáme na tom, aby byla co nejdříve provedena zástava ve prospěch banky a mohli jsme čerpat další finance, protože ta záloha na víc než střechu a hrubou stavbu domu moc stačit nebude:/

Na co se budu muset zeptat je, jak se bude dělat komín, protože nosné trámy jsou celkem blízko u sebe, a pokud bude komín vycházet přesně v tom místě, jsem zvědav jestli se bude muset trám z 2 NP říznout nebo byli ve výrobě tak šikovní, že umístění komína zohlednili už při výrobě domu. Rozhodně teď tam na něj žádná díra není.

Přeměřoval jsem dneska dveře a okna a všechno to vyšlo na jedničku, zdá se, že jsou všechny stavební otvory v pořádku. Takže teď bude naším úkolem tlačit na střechu a dostat hofatex pod lepidlo a ideálně v lednu mít okna a s klidem si odepíšu další etapu.

Protože se na stavbě nic jiného nestalo, je to dneska bez fotodokumentace.

Žádné komentáře: