pondělí 6. září 2010

Terasové prázdniny

jsou u konce a znovu jsme nastoupili na další část úprav kolem domu. Máme hotovou plechařinu na terase a okapy. Na západní straně je okno pod terasou, naprosto obyčejné z OBI. Kvůli udržení nízkých nákladů jsem nepoužil ani poplastované okapy. Je vybetonovaný gajgr a dešťová voda z domu je vedena pod kačírkem až ke svahu pod terasou, kde ústí do vsakovací drenážní šachty.
Na druhé straně je nachystaná opěrná zídka na kterou se bude kotvit lehké pozinkované schodiště a celý prostor pod ním bude vydlážděn. Měla by vzniknout chráněná nika pro pěstování teplomilných květin ve velkých nízkých květináčích.
Terasa je půlená. První část je otevřená a bude zde uskladněn zahradní nábytek, gril apod. druhá část už je opatřena dveřmi z OBI. Dlažba je stejná betonová jako máme před domem od bestu.
Prostor mezi chodíkem a svahem bude osázen květinami, ve svahu jsou nasázeny pokryvné rostliny a chtěl bych ještě použít levanduli a kosodřeviny.
Konečně už můžu uskladnit někam sekačku, co jsem právě pořídil v podzimních výprodejích.
Oproti původním plánům jsme změnili povrch terasy, nebudeme tam dávat dřevo, ale přijde tam dlažba, protože povrch terasy bude enormě namáhán vlivy počasí a nechci, aby mi začalo zatékat dolů.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Týjo. Parádní pokrok. V tuhle chvíli krásně vynikne ta živost stavění ve svahu. Je to sice náročnější, ale pak ty výhledy do krajiny... To je luxus. S volbou to koukám máte promyšlené. Chápu, že po nepříjemných zkušenostech s vodou si to člověk extra promýšli...
tak ať tam nezatéká!
Mirek z Družce (druzec.blog.cz)