čtvrtek 3. září 2009

Úpravy před domem

Protože se blíží podzimní plískanice, potřebujeme upravit přístup k domu, abychom nenosili všechno bláto domů a udělat kačírek kvůli fasádě.

Sehnal jsem 3 chlapíky a začali jsme betonovat základy pro plot. Zatím do něho nebudu strkat armovací tyče, abych se dostal s technikou na terasu, ty si pak dodatečně vyvrtám do betonu. I když pršelo, podařilo se nám betony dodělat. Zítra uděláme chodník a přihrneme zeminu, abychom mohli formovat svah. Chodník jsme spádovali do silnice, aby nám na pozemek šlo co nejméně vody a nebudeme muset toho tolik odvádět kolem domu. Stejně ale budu používat drenážní trubky, abychom odvedli vodu dolů na zahradu, kde bude k užitku.



Taky jsme odkopali rynu pro kačírek a zítra ho budeme přivážet. Nebudeme ho dávat až na výšku fasády, necháme přiznanou základovou desku, abychom se maximálně vyhnuli kontaktu s dřevostavbou.
Když se kopalo připojení inženýrských sítí, tak jsem měl strach, že bude horní část pozemku samá navážka cihel apod., ale není to tak strašné.
Posted by Picasa

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Petře, určitě to víš, jen jsem si nevšimla, že bys to měl napsané - pod ten kačírek kolem domu, je to bré dát alespoň obyčejnou geotextilii - koupíš v zahradnictví - kvůli omezení prorůstání plevelů :-) Jinak kačírku stačí 20 - 30cm
Mějte se!
Karolina MNTS