středa 9. září 2009

Betonování schodů a podesty

Betony jsou vyztuženy klasickou kari sítí, která mi tu zbyla ze stavby základové desky a jsou v ní husí krky na elektriku k vratům parkovacího stání, až jednou budou stát a ke zvonku u branky.

Přístup k domu bude dělený jak podestou, která bude dělit schodiště na 2 x 3 schody, tak podélně, protože pravá půlka směřuje přímo proti vstupním dveřím a zde budou schody a levá půlka bude nájezdová rampa pro kočárky, kolečka, případně invalidní vozík.
Palisády jsou klasické 40cm vysoké kotvené do betonu a jejich úkolem je odvést vodu do stran a zabránit svahu v pohybu. I vybetonovaná podesta před vstupem je vyspádovaná do boku, aby se na ní nedržela voda. Palisády jsou obyč za cca 40,- Kč/kus od bestu.
Abychom se dostali domů, postavili jsme si vstup bokem, takže se dostaneme dovnitř i přes mokré betony. Pravá část nebude zatím nivelována, protože tam bude nájezd pod dům, kde budu dělat terasu, takže by to byla zbytečná práce a stejně se to tam rozryje. Až to bude, tak to odkopu, srovnám a přebytečnou zeminu odvezu na budoucí parkovací stání, což je ta hromada hlíny na prvním obrázku vzadu. A to bude také, spolu s plotem další část úprav kolem domu.
Posted by Picasa

Žádné komentáře: