neděle 26. dubna 2009

status na konci dubna

V horní koupelně se začaly dělat sokly u toalety a bidetu. Proti projektu se musel dělat 30cm široký místo původně plánovaných 15cm, protože kanalizace by musela vést nosným trámem. Protože se to mé paní líbí, že tam bude mít větší odkládací prostor, tak jsme to nechali.


Za soklem je nachystaná podomítková baterie na vanu. Na podlaze je vývod kanalizace vany a tady potíž není:)


Tohle je věc, za kterou bych chtěl Montservise moc pochválit, protože tuším v původním projektu se s vikýřem nepočítalo a pak by byla otázka přístupu na střechu. Co se bude muset dořešit je způsob zaklopení izolace na půdě, nebo to nechat tak? Pokud s tím máte někdo zkušenosti, velice je uvítám.


Až se budou dělat podhledy, bude třeba ještě doopravit parozábranu.


Snip snap a dostáváme se k pohledu do ložnice, kde je sádrokartonem obložen komín.


V tomto týdnu nastoupil GEO-ING na připojení domu na inženýrské sítě a toto je připojení elektriky v místě stávající branky na pozemek, která tam nebude. Ještě to budeme muset pořešit, protože stávající kaplička je asi ze 60tých let, takže se bude předělávat.


A tady je místo napojení domu na elektriku. Když se udělala základová deska, tak jsme zjistili, resp. zjistil to pan Parma, že v základovce není vývod na elektriku, ale není to žádný trabl, prostě se tam udělá díra.


A dostáváme se do kuchyně, kde jsou nachystány trubky na vyvedení digestoře na střechu. Používáme ploché profily, abychom se vešli do příček v poschodí a dole. Tohle jsme obšlehli od Michala A. - díky Michale:)


A střih do ložnice, kde jsou nachystány izolace na podlahu, na které se budou dávat elektrické topné kabely. Vršek už byl zameten, akorát nevím, jestli se budou polystyreny na podlahu lepit nebo se to dá "nasucho" a snad se to nehne.


A posledním pohledem na komín v patře to dneska končí:)



1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
půdičku bylo nabídnuto celoplošně zaklopit prkny. Dohodli jsme se, že NE, proto tam máte od nás pouze OSB lávku pro kominíka, aby mohl pohodlně od schůdků k výlezu. Karolina MNTS.