neděle 31. října 2010

podzim a voda

Prodloužený víkend se povedl a měli jsme krásné počasí na procházky a pouštění draků. Je sice pravda, že draka jsme nestavěli sami, jak velí tradice, ale obyčejně jsme ho koupili, ale zase létal skvěle a je ve tvaru žabáka:)
Tento týden jsme ještě znovu přebetonovali palisády nahoře, protože byly málo zapuštěny a měl jsem strach, že mi bude na ně svah tlačit více než zdrávo. Vpravo je pak druhý záhon s růžemi a kačírek. Nopovou folii ještě budeme muset zalištovat, aby nám za ní netekla voda. Jinak betonové dlaždice jsou přímo na písku, tam žádný beton není.
A dostáváme se k naší malé detektivce s kolínky. Už víme, že nám opravdu nedrží sváry na kolínkách, toto je třetí. Někdo tvrdí, že byla kolínka mastná a že se neobjednávala jenom k nám, někdo tvrdí, že byla spojována při nízké teplotě a někdo nezvedá telefony:) Teď nám prasklo toto kolínko vedle armatury vany a voda protékala izolací a stěnou dolů.
Předtím jsme ale hledali, jestli neprasklo kolínko pod vanou, což byl můj tajný favorit. Takže jsme vytáhli vanu, vysekali a zjistili, že tady to nebylo.
A ještě předtím jsme zkoušeli, jestli neprasklo kolínko u bidetu. Takže jsme sundali dlaždice u bidetu i bidet, odpojili odpad, takže máme koupelnu aktuálně voňavou. Nechali jsme to otevřené posledních 14 dní, abychom to nechali vyschnout a snížili jsme možnosti výskytu plísní a podobných věcí.
Celé nám to pomohlo v tom, že už jsme celkem cvičení na vodovodní poplachy, víme kde je příčina, mám pořízený endoskop a postupně jak budou kolínka povolovat je budeme vyměňovat. Aspoň se udržujeme ve střehu.

Žádné komentáře: